[ X ]
[ X ]
[ X ]
Bradul din Orhei a îmbrăcat „haine” naţionale. Mii de orheieni au participat la evenimentul de inaugurare
11 Decembrie

Mii de orheieni au venit să urmărească inaugurarea celui mai înalt Pom de Crăciun din țară, aflat în centrul Orheiului, transmite CURENTUL.

Numărând în unison de la 10 la 0, Primarul de Orhei, Ilan Șor, împreună cu localnicii au dat startul sărbătorilor de iarnă, simbolul cărora este Pomul de Crăciun. Odată cu iluminarea bradului, a prins viață toată povestea de Crăciun.

Bradul din Orhei este, tradițional, cel mai înalt din țară, iar anul acesta, Pomul de Crăciun a fost decorat cu elemente naționale, noi ghirlande și luminițe.

Pomul de Crăciun are 27 de metri și a fost instalat în Piața Vasile Lupu.
Zecile de decorațiuni cu elemente naționale, ce iluminează bradul, îi oferă un stil aparte și îl diferențiază  de alți pomi de Crăciun din țară, dar şi de peste hotare.

Tot aici, a fost amenajat un orășel de poveste cu eroi și personaje îndrăgite de copii, zone foto, figurine luminoase, cerbi și alte decorațiuni cu tematica sărbătorilor de iarnă.

Cu această ocazie, Primăria Orhei a organizat un concert, în cadrul căruia au evoluat orchestra Tharmis și DJ.

Prezent la eveniment, Primarul Ilan Șor, i-a felicitat pe orheieni cu această mega sărbătoare și a făcut poze la brad cu localnicii și copii. Ca de fiecare dată, în discursul său, Primarul nu a ezitat să le reamintească orheienilor cât de mult îi iubește.

Odată cu bradul, au fost aprinse și luminițele din oraș. Anul acesta, Orheiul a fost împodobit cu zeci de kilometri și mii de instalații luminoase și decorațiuni tematice.

Strada Vasile Lupu a fost împodobită  cu noi instalații luminoase și elemente decorative de sărbătoare, confecționate special pentru Orhei. Mai mult, centrul orașului este  acoperit de o cupolă de luminițe, ce redă spiritul și feeria sărbătorilor de iarnă.

Strada Mihai Eminescu, ca în fiecare an, este transformată asemenea „Champs Elysees”, pomii fiind împodobiți cu sute de luminițe curgătoare.

În premieră, anul acesta, în toate sectoarele din oraş, au fost instalate ghirlande şi figuri ornamentale cu simbolica sărbătorilor de iarnă, cupole, fulguşori, precum şi alte elemente tematice.

Atracţia principală a sărbătorilor de iarnă în Orhei, va fi tradiționalul Târg de Crăciun, aflat la cea de-a treia ediţie. El își va deschide ușile pe 23 decembrie.

Ca în fiecare an, orașul Orhei va deveni o adevărată poveste magică de Crăciun și un epicentru al  evenimentelor și îi va uimi pe localnici și oaspeții orașului prin decorul și calitatea evenimentelor organizate în perioada sărbătorilor de iarnă, și va deveni cu adevărat un oraș de poveste gata să concureze cu alte orașe europene.

Potrivit datelor statistice, în perioada sărbătorilor de iarnă, oraşul Orhei este vizitat de zeci de mii de oameni din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotarele Moldovei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților