[ X ]
[ X ]
[ X ]
Blocul „Victorie” cere repetat pentru demiterea lui Igor Grosu din funcția de președinte al Parlamentului
11 Iulie

Blocul „Victorie” a reluat apelul pentru demiterea lui Igor Grosu din funcția de președinte al Parlamentului și a solicitat opoziției să semneze un document în acest sens. Deputatul Marina Tauber a declarat într-o conferință că Grosu este acuzat de abuzuri și autoritarism, fiind acuzat că a interzis ilegal deputaților din blocul „Victorie” să participe la ședințele plenare.

„Ea nu afectează doar deputații. Noi reprezentăm oamenii care ne-au votat. Suntem obligați să-i protejăm. Suntem obligați să propunem inițiative pentru dezvoltarea țării. Și tocmai pentru că ne ocupăm activ de asta, ni s-a luat acest drep. Este inacceptabil ca prin deciziile sale o singură persoană, în special președintele Parlamentului, să reprezinte o amenințare la adresa democrației, amenințarea tuturor drepturilor și libertăților constituționale. Grosu nu își îndeplinește obligațiile. Sub conducerea sa, ședințele Parlamentului s-au transformat într-un circ cu dispute nesfârșite și oprirea microfoanelor”, a declarat secretarul executiv al Comitetului Executiv al blocului „Victorie”.

Ea a apelat la deputații raționali să se alăture apelului pentru demiterea lui Grosu și să lupte împreună împotriva regimului dictatorial din Parlament.

„Proiectele de lege vin din afara, unii deputați PAS nu le văd, alții nu au timp să le studieze. Cu toate acestea, ei votează pentru ele, așa cum le cer curatorii lor. Avem nevoie de un organism legislativ modern și democratic, nu de acest panteon. Chemăm nu doar opoziția parlamentară, ci toți deputații raționali să se alăture apelului pentru demiterea lui Grosu. Nu este prea târziu să acționăm așa cum ne cere conștiința. Putem să nu fim de acord pe multe chestiuni, dar toți înțelegem necesitatea demiterii lui Grosu”, a adăugat Tauber.

În același timp, Regina Apostolova, deputat al grupului parlamentar „Victorie”, a declarat că demiterea lui Grosu este una dintre inițiativele necesare țării.

„Certurile constante, presiunea asupra opoziției, declarațiile care umilesc oamenii – toate acestea-l caracterizează pe Igor Grosu. El poartă responsabilitatea pentru ceea ce s-a transformat astăzi Parlamentul. De aceea cerem demisia lui! Blocul “Victorie” merge consecvent și până la capăt în această luptă pentru un viitor mai bun al țării. Nu ne temem să ne exprimăm deschis. Nu ne temem de dosare penale și persecuții – adevărul este de partea noastră”, a declarat Apostolova.

Documentul pentru demiterea lui Grosu a fost semnat de nouă deputați, dar pentru înregistrarea sa este necesară o treime din voturi. Reprezentanții Blocului „Victorie” sunt siguri că vor găsi numărul necesar de semnături pentru a iniția procedura de demitere a șefului organului legislativ. Ei au declarat că vor aștepta reacții din partea altor deputați.

Inapoi la arhiva noutaților