[ X ]
[ X ]
[ X ]
Blocul Politic ACUM cere convocarea de urgență a ședinței Parlamentului
9 Aprilie

Blocul Politic ACUM cere convocarea de urgență a ședinței Parlamentului, informează CURENTUL.

În cadrul unor declarații pentru presă, președinta fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Maia Sandu, a amintit că au făcut o invitație pentru PSRM, de a discuta astăzi, deschis, despre inițiativele legislative pe care le-au înregistrat cu privire la dezoligarhizarea statului RM.

„Din declarațiile recente făcute de reprezentanții PSRM este foarte clar că evită, în mod deliberat, să recunoască că RM este un stat capturat. Aceștia nu sunt sinceri nici cu proprii alegători, atunci când le promit politici sociale, știind foarte bine că, în condiția în care țara este controlată, cetățenii nu pot să trăiască bine și aceste promisiuni nu pot fi realizate. La fel, am auzit că PSRM este gata de anticipate, fără să menționeze că este nevoie de schimbarea sistemului electoral, or acesta este o dovadă în plus a complicității la regimul actual. Noi, reiterăm că – singura soluție, pornind de la realitățile cu care ne confruntăm, este să se voteze aici, în Parlament – un pachet de dezoligarhizare a țării, de eliberare din captivitate a instituțiilor statului, după care – oferim soluția unui Guvern minoritar, pentru a duce la bun sfârșit procesul de dezoligarhizare, pentru că doar prin îndeplinirea acestor lucruri se poate conta pe îndeplinirea programelor electorale”, a precizat Sandu.

La rândul său, președintele fracțiunii ACUM Platforma DA, Andrei Năstase, a declarat că blocul a luat act de poziționarea PSRM.

„Poziționarea aceasta a PSRM corespunde perfect cu interesul plenar al PDM. PSRM, care a fost invitat la discuții publice, a ales să respingă această invitație. Din păcate, un partid, care, astăzi, are cel mai mare număr de mandate în Parlamentul RM, a ales o agendă alta decât cea avută în campania electorală, iar cel mai grav este că agenda aceasta face ca să mențină RM în continuare în starea ei de captivitate. În permanență, PSRM, în ultima perioadă de timp, promovează cele două opțiuni ale PDM și anume alegeri anticipate pe sistemul actual de vot și coaliția dintre PDM și PSRM. În aceste condiții, Blocul ACUM solicită, în regim de urgență, reluarea ședinței Parlamentului. La această ședință, solicităm ca partidele care au ajuns în Parlamentul RM să-și declare pe față, deschis, transparent, care le sunt opțiunile și dacă au constitut sau nu o majoritate. Apelul nostru către alegători, cei care au votat alt partid decât Blocul ACUM, este să intre cât se poate de repede cu cei care i-au trimis în Parlament și să-i întrebe dacă pentru asta i-au trimis acolo sau pentru rezolvarea stringentă a problemelor oamenilor”, a mai spus Năstase.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților