[ X ]
[ X ]
[ X ]
„BLOCUL ÎMPREUNĂ” lansează un proces larg de consultare a unui „Pact pentru Europa”
15 Aprilie

Birourile politice ale partidelor Platforma DA, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Partidul Schimbării și Liga Orașelor și Comunelor s-au convocat în ședință și au adoptat identitatea blocului „BLOCUL ÎMPREUNĂ”. Totodată, în cadrul unei conferințe – după ședință, blocul a anunțat despre lansarea unui un proces larg de consultare a unui „Pact pentru Europa”, informează CURENTUL.

„Un proiect de document strategic prin care propunem tuturor forțelor proeuropene să-și asume public obligația de a contribui la integrarea europeană drept obiectiv strategic național al Republicii Moldova!

Avem nevoie de un acord la nivel național între toate forțele politice, organizațiile societății civile, mediul academic și cultural cu privire la asumarea integrării europene.

Viitorul european nu poate fi monopolizat de guvernare, acest deziderat poate deveni o realitate DOAR dacă este susținut de întreaga societate!” – se spune într-un comunicat al Ligii Orașelor și Comunelor.

Reprezentanții blocului au spus că propun partidelor politice, societății civile, mediului academic și cultural să se întrunească în viitorul apropiat la o masă de discuții cu privire la definitivarea textului final al „Pactului pentru Europa”.

impreuna

Inapoi la arhiva noutaților