[ X ]
[ X ]
[ X ]
Blocul ACUM: Am reiterat că în funcție poate fi doar Maia Sandu, cu garnitura actuală de Prim-ministru, cu Procurorul General
13 Noiembrie

Reprezentanții Blocului ACUM, astăzi, au avut o întrevedere cu Președintele țării, Igor Dodon. În urma întâlnirii, aceștia au declarat: „Zarurile sunt deja aruncate. Se așteaptă un guvern tehnocrat”, informează CURENTUL.

Igor Grosu a oferit detalii privind discuția. „Noi am venit cu un mesaj, primul – elementul destabilizator în situația politică actuală rămâne a fi Președinția, de aici se pornesc toate. Am fost întrebați pe cine vedem noi în poziția de Prim-ministru, noi am reiterat că în această funcție poate fi doar Maia Sandu, cu garnitura actuala de Prim-ministru, cu reforma justiției, cu Procurorul General – tot ce ne-am propus noi”, a declarat Grosu.

La rândul său, Slusari vorbește despre cea mai mare problemă în coaliția ACUM-PSRM. „După ceea ce s-a întâmplat ieri, care sunt garanțiile că nu va interveni Președintele țării în actul de guvernare? Aici este cea mai mare problemă, nu este în PSRM, să fie foarte clar! Tot timpul problema era Igor Dodon. Noi i-am spus: demisia Dvs. ar fi cea mai bună garanție. Pe această notă pozitivă s-a încheiat discuția”, a comunicat el.

Totodată, Slusari s-a referit și la alte detalii: „Din câte noi am înțeles, zarurile sunt deja aruncate. Se așteaptă un guvern tehnocrat. Domnul Dodon a spus foarte clar că deja este pregătit un guvern tehnocrat”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților