[ X ]
[ X ]
[ X ]
Blocul ACUM aduce un omagiu celor căzuți în Războiul II Mondial
9 Mai

Cu prilejul Zilei Europei, dar și Zilei comemorării celor căzuți în războiul II mondial, Blocul politic ACUM Platforma DA și PAS, vor desfășura mai multe acțiuni, transmite CURENTUL.

Deputata Maia Sandu a menționat că ziua de 9 mai are multe semnificații pentru R. Moldova.

„La 9 mai 1945 se punea capăt războiului II mondial, a fost ultima zi de război, dar nu și prima zi a păcii. Conflictele au continuat, iar temelia păcii a fost pusă la 9 mai 1950 când Franța și Germania au decis să pună capăt confrutărilor și să se unească. Ziua de 9 mai are semnificație dublă pentru noi. Aducem un omagiu trecutului, dar și este ziua când investim speranțe în viitor. UE reprezintă drumul cel mai scurt către libertate și bunăstare, democrație și modernizare”, a spus Maia Sandu.

Deputatul Alexandru Slusari a menționat că și până astăzi politicienii pun accent pe ziua de 9 mai diferit.

„9 mai pentru mine e ziua comemorării și tristeții. În Europa s-a terminat războiul care a luat viețile a mln. de oameni. Au trecut mulți ani, dar politicienii mai pun accent pe acest lucru și ne divizează pe baricade. Franța și Germania au decis să se înfrățească, să creeze un viitor comun, așa a apărut UE. Țara noastră are nevoie de reconciliere”, a spus Alexandru Slusari.

Pe parcursul zilei, deputații Blocului ACUM vor distribui pliante unde vor fi enumerate valorile UE, ulterior, la 11:00 vor depune flori la Cimitirul militarilor români, iar la 12:00 la Complexul Memorial „Eternitate”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților