[ X ]
[ X ]
[ X ]
Biroul Relații cu Diaspora va încheia un Acord cu IGSU privind securitatea rurală. Vor fi realizate mai multe acțiuni comune
21 Februarie

Olga Coptu, șef al Biroului Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat, a avut o întrevedere cu Generalul–maior Mihail Harabagiu, șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pentru a discuta despre posibilitățile de implicare a diasporei în dezvoltarea domeniului situații excepționale/intervenții operative și contribuția la dotarea cu utilaj special, transmite CURENTUL.

Pe durata discuțiilor, Generalul-maior Mihail Harabagiu a specificat importanța creării unei comunicări eficiente cu reprezentanții diasporei pentru a participa la întărirea securității în localitățile rurale ale țării noastre.

La rândul său, șefa BRD Olga Coptu a propus realizarea campaniilor de informare în diasporă, în scopul cunoașterii și promovării activității IGSU. Totodată, Olga Coptu a remarcat că în perioada 17-18 august a.c. vor fi organizate Zilele Diasporei, prilej de a dialoga cu cetățenii noștri din diasporă, direct, pe marginea acestui subiect. De asemenea, reprezentanții BRD au vorbit despre noul Program care urmează a fi lansat de BRD, Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3” – cu implicarea diasporei localitățile de baștină ar putea beneficia de resurse financiare suplimentare de la Guvern, APL, partenerii de dezvoltare pentru dotarea cu utilaje speciale a unităților locale a IGSU.

La finalul întrevederii s-a convenit asupra încheierii unui Acord de colaborare între BRD și IGSU, în baza căruia vor fi realizate mai multe acțiuni comune care țin de domeniul dat.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților