[ X ]
Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare din perioada 30 iunie – 7 iulie
22 Iunie

 Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare din perioada 30 iunie – 7 iulie.

În lectura a doua, vor fi examinate modificări la mai multe acte normative, printre care Legea cu privire la antreprenoriat și întreprinderi, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023 și Legea privind organizarea și funcționarea Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective, a comisiilor pentru consultări și negocieri colective la nivel de ramură și la nivel teritorial. Tot în a doua lectură, deputații vor examina proiectul de lege privind serviciile de finanțare participativă, proiectul de lege care prevede îmbunătățirea mecanismului de selecție, evaluare și răspundere disciplinară a procurorilor, precum și pachetul legislativ privind actualizarea cadrului normativ aferent funcției publice.

De asemenea, pe ordinea de zi au fost incluse mai multe inițiative legislative, care vor fi examinate în prima lectură: proiectul de lege privind importul echipamentului sportiv, modificări la Legea privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, precum și modificări la Legea privind plata pentru poluarea mediului. Deputații vor mai ratifica Acordul de grant cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, precum și vor discuta despre aderarea Republicii Moldova la Amendamentul la Protocolul de la Montreal privind substanțele care distrug stratul de ozon, adoptat la Kigali.

În această perioadă, deputații vor mai audia Raportul Comisiei Electorale Centrale pentru anul 2022 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale.

Biroul permanent a mai aprobat, în ședința de astăzi, suplimentul la ordinea de zi a ședințelor plenare din perioada 22-23 iunie. Deputații vor examina un pachet de acte elaborate în vederea executării recentei Hotărâri a Curții Constituționale prin care Partidul „Șor” a fost declarat neconstituțional. Au fost incluse și câteva proiecte prioritare pentru examinare în lectura a doua: proiectul de lege cu privire la garantarea depozitelor în bănci, proiectul privind supravegherea pieței și conformitatea produselor, proiectul referitor la zonele economice libere. Totodată, a fost inclus suplimentar în agendă proiectul de ratificare a Acordului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind participarea Republicii Moldova la Programul Uniunii – Mecanismul pentru interconectarea Europei.

Inapoi la arhiva noutaților