[ X ]
[ X ]
[ X ]
Biroul permanent a completat ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului din 15 februarie
15 Februarie

Biroul permanent a aprobat, în ședința de astăzi, suplimentul la ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului din 15 februarie.

Deputații vor examina patru proiecte de lege pentru armonizarea legislației naționale cu legislația UE referitor la frontiera de stat, regimul armelor și al munițiilor civile, mărcile și reglementarea utilizării hidrocarburilor halogenate care distrug stratul de ozon. Totodată, urmează a fi denunțate trei acorduri încheiate cu CSI privind colaborarea în domeniul militar și al combaterii terorismului.

Parlamentul va examina, în prima lectură, inițiativele legislative de acordare a indemnizațiilor majorate pentru văduvele de război, copiii și părinții veteranilor și de digitalizare a mai multor servicii publice pentru antreprenori.

Pe ordinea de zi a ședinței de mâine mai figurează ratificarea Acordului de grant cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare privind finanțarea în sumă de 600 000 de euro. Deputații vor discuta și o serie de modificări la Legea cu privire la ajutorul social și Legea asistenței sociale. De asemenea, Parlamentul va lua act de demisia deputatului Mihail Popșoi și de încetarea calității de membru al Comisiei Electorale Centrale a Ludmilei Lupașco.

Inapoi la arhiva noutaților