[ X ]
[ X ]
[ X ]
Biroul PAS susține în continuare alegerea unui candidat comun la prezidențiale
22 Septembrie

Biroul Permanent Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) declară că partidul rămâne a fi instrumentul cel mai democratic și obiectiv de a testa sprijinul popular pentru candidatul comun și a măsura șansele reale pe care le are acesta de a ieși în turul II, transmite CURENTUL.

Declarația a fost făcută din cauza vehiculării ideii că un sondaj sau o serie de sondaje nu ar fi suficiente pentru determinarea candidatului comun din partea opoziției anti – oligarhice.

Biroul este surprins că după luni de discuții în cadrul negocierilor dintre partide asupra avantajelor și dezavantajelor acestui tip de măsurători și luarea unei decizii politice de principiu de a merge pe această cale, apar semne că se dorește renunțarea la ea.

Membrii Biroului consideră că declararea sprijinului față de un candidat înainte de aflarea rezultatelor sondajelor este una pripită și contrazice spiritul alegerilor.

Membrii PAS mențin angajamentul cu privire la desemnarea unui candidat comun și respectă pactul de neagresiune semnat cu partidele pro-europene de opoziție și invită susținătorii partidului să respecte angajamentele luate și să nu se lase antrenați în acțiuni defăimătoare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților