[ X ]
[ X ]
[ X ]
Bine de știut! The Bat! nu este expus vulnerabilității la dezvăluirea informațiilor
11 Ianuarie

The Bat! nu este expus vulnerabilității la dezvăluirea informațiilor, informează CURENTUL.

În Microsoft Outlook există o vulnerabilitate de dezvăluire a informațiilor (CVE-2019-0559) cauzată de procesarea incorectă a anumitor tipuri de scrisori electronice. Utilizând această vulnerabilitate, atacatorii pot colecta informații despre sistemele infectate. Pentru a efectua atacuri de acest tip, hackerii trimit victimelor scrisori special create.

Programul de poștă electronică The Bat! al companiei „Ritlabs”, însă, este protejat de asemenea tipuri de atacuri, deoarece niciodată nu execută coduri sau script-uri încorporate în scrisorile electronice. Mai mult decât atât, The Bat! nu colectează statistici ale acțiunilor sau ale altor date de la utilizatori, prin urmare nu există nicio șansă pentru hackeri de a obține data cu caracter personal care le-ar putea fi utile în alte atacuri.

Precizăm că, „Ritlabs” este compania care produce „The Bat!” – programul de poștă electronică, care este foarte cunoscut peste hotare. SRL „Ritlabs” este unica companie din Moldova care creează programe pentru computer integral și le vinde în lumea întreagă sub marcă comercială proprie, iar „The Bat!” este unicul brand în domeniul IT din Moldova, cunoscut larg peste hotare: în special, în Germania, Polonia, Rusia, Ucraina. Ritlabs a exportă produsele sale utilizatorilor din aproximativ 100 de țări ale lumii.

Programul moldovenesc „The Bat!” a apărut pe piața mondială în anul 1998 și este acum principalul program poștal. Între utilizatorii programului se numără posesori de computere casnici, organizații de stat, precum și bănci și alte instituții financiare, întreprinderi din industria aerocosmică, petrolieră și a gazelor, companii din domeniul asigurării cu programe și aparataj, un cerc larg de firme din business-ul mic și mijlociu din 191 de țări ale lumii.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților