[ X ]
[ X ]
[ X ]
Biblioteca Metropolitană București a transferat, cu titlu gratuit, 3 000 de cărţi Bibliotecii Municipale B.P Hasdeu, din Chișinău
16 Aprilie

Biblioteca Metropolitană București (BMB) a derulat proiectul „Cartea, itinerar la Chișinău”, în cadrul căruia au avut loc mai multe activități: transfer de cărți cu titlu gratuit Bibliotecii Municipale B.P Hasdeu, realizat în baza Protocolului de Cooperare între Primăriile municipiului București și municipiului Chișinău, un schimb de experiență, cu participarea a 15 bibliotecari din rețeaua BMB, cu bibliotecari ai instituției omoloage și participarea unui reprezentant al Bibliotecii Metropolitane la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, aflat a XXIII-a ediție, transmite CURENTUL.

Timp de patru zile, delegația BMB a avut posibilitatea de a cunoaște activitatea Bibliotecii Municipale „B.P Hasdeu” şi de a vizita mai multe instituții publice din Chișinău. Cu această ocazie, au fost discutate viitoarele proiecte comune şi a fost semnat actul adiţional de prelungire al protocolului de colaborare dintre cele două biblioteci.

Biblioteca Metropolitană București a transferat cu titlul gratuit 3 000 de cărți Bibliotecii Bogdan Petriceicu Hasdeu, reprezentând ultima tranșă din cele 20 000 unități, transferate conform promisiunii făcute de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, cu ocazia vizitei la Chișinău în data de 17 februarie 2018.

Vizita a avut rolul de a întări colaborarea dintre cele două rețele de biblioteci și stabilirea unor puncte comune pentru viitoarele activități derulate în parteneriat. La finalul vizitei la Chișinău, doamna Ramona Mezei a ținut să mulțumească gazdelor pentru ospitalitatea de care au dat dovadă și să adauge cadourilor oferite de BMB – Basmul Unirii, un basm scris, în atelierele BMB, în colaborare de peste 110 copii români și numărul 1 al revistei Literatorul, serie nouă, invitația de a participa alături de colegii bibliotecari din Chișinău la câteva proiecte viitoare ale celor două rețele, care seamănă foarte mult între ele.

Cristina Parfeni

BMB - proiect Cartea, itinerar la Chisinau - transfer de carte BMB - proiect Cartea, itinerar la Chisinau 1 BMB - proiect Cartea, itinerar la Chisinau 2 BMB - proiect Cartea, itinerar la Chisinau 3 BMB - proiect Cartea, itinerar la Chisinau 4 BMB - proiect Cartea, itinerar la Chisinau 5

Inapoi la arhiva noutaților