[ X ]
[ X ]
[ X ]
BERD va acorda un împrumut sindicalizat de până la 40 de milioane USD grupului Trans Oil Group
26 Septembrie

Porivit unui comunicat de presă al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, decizia de a aloca acest împrumut a fost luată de Consiliul de administrație al BERD. Banca va acorda grupului de companii Trans Oil un împrumut sindicat de până la 40 de milioane de dolari pentru implementarea proiectului, cu o valoare totală de 150 de milioane de dolari.

Fondurile sunt destinate asigurării finanţării necesităţilor sezoniere în capitalul de rulment al grupului de companii Trans-Oil. Finanțarea capitalului de rulment este asociată cu achiziționarea, stocarea, prelucrarea, transportul produselor agricole și vânzarea lor pentru export. Proiectul va permite Trans Oil să-și extindă exportul prin dezvoltarea de noi piețe externe, să introducă în structura de vânzări grupuri de produse cu valoare adăugată, cum ar fi uleiul de floarea soarelui organic şi de calitate înaltă, ceea ce va crește rentabilitatea şi va face grupul de companii Trans Oil mai competitiv.

De asemenea, este de așteptat ca, în cadrul proiectului, un număr de furnizori locali de cereale și semințe oleaginoase vor primi certificate organice pentru produsele lor în conformitate cu standardele internaționale. Grupul de companii Trans Oil este cel mai mare cumpărător și exportator de cereale și semințe oleaginoase din Moldova. Grupul include 19 elevatoare in întreaga țară, capabile să stocheze simultan peste 750 de mii de tone; 2 instalații de prelucrare a semințelor oleaginoase, în nord – la Bălți, care este o instalație multifuncțională (prelucrare de soia și floarea soarelui, precum și rafinare și ambalare de ulei) și în sud, în Ceadâr-Lunga, cu o capacitate de producție de 1200 tone și, respective, 400 de tone de floarea soarelui pe zi; două terminale de cereale și un terminal pentru ulei de floarea soarelui în portul Giurgiulești; precum și o serie de întreprinderi agricole, de transport, de infrastructură, inclusiv în Ucraina, un parc propriu de vagoane modern, precum şi un parc modern pentru transport de marfă.

Trans-Oil Group este cel mai mare exportator de floarea soarelui și semințe de grâu din Moldova, cel mai mare producător de ulei vegetal și ulei vegetal rafinat din sticle cu o cotă de piață de 80% și 90%. Grupul de companii Trans-Oil este inclus în lista celor mai mari 20 de holdinguri agricole din bazinul Mării Negre și este cea mai mare companie agricolă din Moldova. În ultimii 5 ani, grupul de companii Trans-Oil a investit peste 65 de milioane de dolari în dezvoltarea afacerilor. Au fost achiziţionate terminale portuare din Ucraina, a fost construit un al doilea terminal în portul Giurgiulești, precum și o conexiune pneumatică modernă între cele două terminale, hala de producție de ulei a fost complet actualizat, ceea ce a crescut nu numai productivitatea, ci și calitatea produselor.

InfoMarket

Inapoi la arhiva noutaților