[ X ]
[ X ]
[ X ]
BERD oferă peste 5 mln. de euro pentru construcția drumului de ocolire a satului Bahmut, Călărași
25 Decembrie

Сontractul de executare a lucrărilor de construcție a drumului de ocolire a s. Bahmut, raionul Călărași a fost semnat, transmite CURENTUL.

Drumul de ocolire a s. Bahmut (km 68 + 250 – km 74 + 177), face parte din drumul național R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România, aflat în proces de reabilitare în baza unor contracte internaționale.

Drumul de ocolire cu o lungime de 5,9 km va avea 2 benzi de circulație și include podețe, un pasaj pietonal subteran și 3 intersecții.

La licitația organizată de Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” au participat 4 ofertanți, inclusiv 3 companii străine.

În urma examinării, evaluării și comparării ofertelor, câștigătoare a licitației a fost desemnată compania „Rutador” SRL (Republica Moldova) care o oferit cel mai mic preț și a demonstrat că are capacitatea și resursele necesare pentru executarea lucrărilor stipulate în contract.

Astfel, la 21 noiembrie 2017, comitetul de evaluare a adjudecat contractul de lucrări companiei „Rutador” SRL (Republica Moldova), acesta fiind semnat la 12 decembrie curent.

Valoarea contractului este de 5,289 milioane de euro.

Perioada executării lucrărilor este de 36 de luni.

Finanțator – Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților