[ X ]
[ X ]
[ X ]
Beneficiarii de prestatii de asigurări sociale pot ridica banii de la prestatorii de servicii
11 Aprilie

Casa Naţională de Asigurări Sociale a efectuat transferurile pentru plata prestaţiilor sociale în mărime de 270,4 mln lei, inclusiv banii destinaţi achitării indemnizaţiilor pentru familiile cu copii şi a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă, transmite CURENTUL.

Pentru indemnizaţia de maternitate s-au transferat 45,2 mln lei, pentru plata indemnizaţiei unice la naşterea copilului – 15,6 mln lei, pentru indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani – 24,6 mln lei, pentru indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani – 94,7 mln lei, pentru indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la 3 ani a copiilor gemeni sau mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină – 966,8 mii lei, iar pentru indemnizația paternală – 1,6 mln lei.

Totodată, au fost efectuate transferurile și pentru celelalte prestaţii de asigurări sociale, cum ar fi compensaţiile şi ajutoarele persoanelor participante la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl, indemnizaţiile viagere sportivilor și ajutorul de şomaj.

De menţionat, ca banii au fost transferate către ÎS Poşta Moldovei și instituţiile bancare, care au semnat cu Casa Naţională de Asigurări Sociale contracte privind serviciile de distribuirea prestaţiilor sociale.

Atenţionăm, că conform Dispoziției nr. 3 din 23 martie 2020 a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, începând cu luna aprilie, curent, Casa Naţională de Asigurări Sociale, a efectuat transferul prestaţiilor sociale (indemnizaţii pentru familiile cu copii, indemnizaţii de maternitate, indemnizaţii paternale, indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă) la conturile bancare de salariu ale beneficiarilor în baza informaţiei prezentate de instituţiile bancare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților