[ X ]
[ X ]
[ X ]
BCS cere sancționarea deputatului PAS, Oazu Nantoi
27 Iunie

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Grigore Novac, a propus sancționarea deputatului PAS, Oazu Nantoi, în conformitate cu Regulamentul Parlamentului și Legea privind statutul deputatului, și interzicerea participării acestuia la lucrările a cinci ședințe plenare.

Motivul a fost insulta adusă de Oazu Nantoi membrilor renumitului ansamblu de dans „Joc” de la tribuna parlamentului pe 14 iunie. Grigore Novac a reamintit că ansamblul academic de stat de dans popular „Joc” a fost creat la 23 august 1945 și este cunoscut în întreaga lume. „Joc” este mândria Republicii Moldova, iar Nantoi este rușinea țării, a subliniat deputatul socialist.

Grigore Novac a menționat că există două căi legale pentru a-l sancționa pe Oazu Nantoi: prin decizia președintelui parlamentului sau a comisiei de profil pentru drepturile omului, din care fac parte și membrii Platformei femeilor, a căror misiune este apărarea drepturilor femeilor, inclusiv ale participantelor ansamblului de dans.

Chestiunea nu a fost supusă votului. Președintele Igor Grosu a propus ca aceasta să fie discutată în cadrul ședinței comisiei parlamentare.

Inapoi la arhiva noutaților