[ X ]
[ X ]
[ X ]
Băuturi contrafăcute depistate la o gheretă comercială din comuna Stăuceni
1 Februarie

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au depistat un lot de băuturi alcoolice cu semne evidente de contrafacere la o gheretă comercială din comuna Stăuceni, informează CURENTUL.

La solicitarea poliţiştilor de a prezenta actele ce ar demonstra provenienţa sau calitatea băuturilor alcoolice tari, vânzătoarea nu le avea. Totodată aceasta a fost surprinsă de ofiţeri, în momentul când comercializa băuturile după orele 22:00, acţiuni interzise prin lege.

În acest context, de la faţa locului au fost ridicate 65 de sticle cu băuturi alcoolice, fiind depozitate până la decizia instanţei de judecată. De asemenea nu este exclus să fie efectuată şi o expertiză a băuturilor privind calitatea, şi dacă erau să pună în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor.

Menționăm că, vânzătoarea riscă să fie sancţionată cu amendă în mărime de până la 1 800 lei, pentru încălcarea regulilor de comercializare cu amănuntul a băuturilor alcoolice, iar proprietarul riscă să achite o  amendă de până la 6 mii de lei cu  privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților