[ X ]
[ X ]
[ X ]
Băuturi alcoolice contrafăcute, depistate şi ridicate în cantităţi impunătoare!
19 Iunie

Poliţia Capitalei a sporit activităţile la compartimentul protejării drepturilor consumatorilor şi traficul ilicit de mărfuri cu executarea măsurilor legale ce se impun, privind identificarea şi documentarea persoanelor implicate în scheme frauduloase de acest gen. Astfel, au demascat activităţile a doi locuitori ai capitalei, implicaţi în contrafacerea băuturilor alcoolice tari şi comercializarea lor în pieţe, informează CURENTUL.

În gospodăria unui bărbat din comuna Truşeni, în vârstă de 50 ani, poliţiştii au depistat în cadrul percheziţiilor autorizate, băuturi alcoolice contrafăcute, alcool etilic, capace, sticle pentru îmbuteliere precum şi alte recipiente, camuflate într-o anexă a casei. Cantităţile de băuturi erau comercializate atât în Capitală cât şi pe teritoriul ţării, obţinând ilegal profituri băneşti impunătoare. Iar în orăşelul Durleşti, ofiţerii de investigarea fraudelor economice au descins în locuinţa uni bărbat de 49 ani, unde la fel au fost depistate băuturi alcoolice contrafăcute, recipiente din plastic, capace, precum şi sticle cu băuturi pregătite pentru comercializare ilicită.

În acest context au fost ridicate toate probele delicte şi depozitate până la decizia instanţei de judecată, iar bărbaţii sunt cercetaţi penal pentru practicarea activităţii de întreprinzător şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 47 mii de lei la 67 mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților