[ X ]
Bate vântul în saunele din capitală! Covid-ul ține la distanță clienții
6 Decembrie

În perioada rece a anului, de obicei, băile cu aburi deveneau solicitate de către moldoveni, datorită proprietăților benefice pe care le au asupra sănătății fizice și psihologice. Nu și în această perioadă.

Contactați re reporterul CURENTUL, reprezentanții saunei „Premier” din Chișinău ne-au comunicat că și-au reluat de curând activitatea, după o pauză generată de pandemie.

„La moment activăm în regim normal, diferența este că asigurăm mai mult timp pentru dezinfectarea suprafețelor. De asemenea, avem o limită a numărului de clienți, care nu trebuie să depășească opt persoane. Personalul este obligat să poarte măști, precum și vizitatorii. Prețul e de 400-600 lei ora. În acest preț se include accesul la sauna finlandeză, hamam, piscină, jacuzzi și alte comodități, precum dormitor și sufragerie”, au specificat ei.

Sauna „Dumbrava” din Durlești, la fel propune moldovenilor oferte specifice în perioada de iarnă.

„Localul este cu două etaje și, respectiv, deține bazin, camere de odihnă, masă de banchet și biliard. Prețul variază între 450-650 lei. Ce ține de restricții, respectăm normele de protecție și prevenire a infecției de Covid-19”, au relatat reprezentanții acesteia.

Sauna „Romantica” din Chișinău e mai ieftină, dar clienții oricum nu dau buzna.

„Este o saună finlandeză simplă, unde primim doar câte două persoane. În perioada actuală încercăm să activăm într-un regim normal, însă avem puțini vizitatori. Prețul ofertei este de 250 lei pentru o oră, iar rezervările se fac de la două ore”, au specificat reprezentanții „Romantica”.

Menționăm că primele saune cunoscute au fost cele finlandeze, construie în perioada antică, în gropi săpate în pământ și folosite ca locuințe pentru perioada iernii. Aici se gasea un șemineu în care se încalzeau pietrele la o temperatură foarte mare, după care se turna apa peste pietre pentru producerea aburului, cu scopul de a da o senzație de creștere a căldurii. Astfel se ridica temperatura atât de mult încat persoanele din interior trebuiau sa îsi dea hainele jos. În prezent, saunele sunt recomandate de către specialiști pentru efectele lor de călire a organismului contra răcelii, sau de ameliorare a unor tulburări neurovegetative.

Doina Buruiană, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților