[ X ]
[ X ]
[ X ]
Băștinașii din Larga au reconstruit o piață agroalimentară modernă pentru zona de nord a țării
4 Octombrie

Locuitorii din zona de nord a țării au o piață agroalimentară modernă grație implicării băștinașilor din comuna Larga în reconstrucția și reparația pieței din localitate, transmite CURENTUL.

Astăzi a fost deschisă piața din Larga care dispune de o hală de carne și produse lactate și alta de fructe și legume, precum și aproximativ 50 locuri la tarabe. Bugetul total al proiectului de renovare a pieței a fost de 555 387 lei, dintre care băștinașii au contribuit cu 85 500 lei,  Guvernul Elveției – 387 687 lei și Primăria Larga – 65 000 lei.

Pe lângă piața renovată, tot cu suportul PNUD Moldova, primăria Larga a creat pagina web www.agro-bazar.md, care își propune să ofere posibilitatea procurării de la distanță de produse locale.

Renovarea pieței din Larga este unul dintre cele 23 proiecte realizate în 18 sate și 5 orașe din țară, datorită cărora peste 200 de mii de persoane beneficiază de servicii mai bune de iluminat stradal, evacuare a deșeurilor menajere, agrement ș.a.

Până acum, au fost valorificați circa 792,6 mii USD pentru implementarea celor 23 proiecte, dintre care circa 118,6 mii USD au fost contribuţii ale migranților, prin platforma de crowdfunding Guvern24, 214 mii USD au fost oferiți de autoritățile locale, iar 460 de mii USD – de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare prin intermediul proiectului Migrație și dezvoltare locală, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova.

Proiectul Migraţie şi dezvoltare locală a demarat în anul 2015 în 25 localităţi partenere, iar în vara anului curent, alte 15 de localități au fost selectate în bază de concurs ca parte a celei de a doua faze a proiectului.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților