[ X ]
[ X ]
[ X ]
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare oferă Moldovei credit de 150 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor
10 Noiembrie

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va oferi un împrumut de 150 de milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere în Republica Moldova. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ privind inițiarea negocierilor pentru încheierea unui acord de împrumut.

Resursele financiare vor fi folosite pentru reparația a doua tronsoane de drum. Astfel, va fi reparat sectorul 2 din centura orașului Chișinău, care are o lungime de aproximativ șapte kilometri. Drumul va fi extins și vor fi patru benzi de circulație. De asemenea, autoritățile planifică să reabiliteze tronsonul de drum care face legătura dintre frontiera cu România, Leușeni, Chișinău, Dubăsari și frontiera cu Ucraina. Acesta are o lungime de 85 de kilometri.

De menționat că împrumutul care va fi acordat de BERD acoperă jumătate din costurile totale ale proiectului. Cealaltă parte a sumei a fost contractată de la Banca Europeană de Investiții.

Împrumutul va fi oferit în două tranșe, iar creditul va fi rambursat până în anul 2042. În procesul de negocieri asupra proiectului Acordului de Împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare vor fi implicați reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ai Ministerului Finanțelor și ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Inapoi la arhiva noutaților