[ X ]
[ X ]
[ X ]
Balul Vienez la cea de-a cincea aniversare! Cei prezenți vor susține un proiect de plantare a stejarilor în R. Moldova
14 Februarie

Balul Vienez din Moldova își va sărbători cea de-a cincea aniversare, la 22 februarie, în incinta Palatului Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Balul Vienez la Chișinău este un eveniment anual organizat în funcție de scenariul Balului Operei din Viena, la fel ca în și alte capitale ale lumii.

Contactat de reporterul nostru, președintele Asociației Obștești „Balul Vienez în Moldova”, Nicolae Gancicovschii a spus că balul modern reprezintă o anumită detașare față de unele formalități, dar își păstrează farmecul, eleganța si originalitatea oferind posibilitate amatorilor de vals să petreacă o seară de neuitat.

„Scopul principal al evenimentului este comunicarea și reîncărcarea emoțională a participanților. În acest an Balul Vienez se organizează în numele unei acțiuni caritabile. Ca organizatori ne-am asumat angajamentul de a planta puieți de stejari, care vor fi achiziționați pe banii colectați din organizarea Balului. Oaspeții prezenți la evenimentul nostru vor susține proiectul de plantare a peste 50 000 de stejari pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus organizatorul evenimentului Nicolae Grancicovschii.

Pentru organizarea și desfășurarea Balului Vienez partenerii tehnici oferă servicii și produse gratis sau la un preț simbolic pentru a satisface cerințele tuturor oaspeților. Potrivit organizatorilor balul va începe sâmbătă dimineața de la ora 10:00 și va dura până a doua zi la ora 5:00, iar acțiunea se va desfășura în zece zone tematice. În sala principală se vor desfășura dansurile, unde vor dansa, în sălile cu băuturi răcoritoare atmosfera va fi dominată de sunete de jazz în spectacol live, oaspeții vor putea discuta confortabil la o ceașcă de ceai aromat și admira pașii de vals.

„În acest an la Balul Vienez vor participa în jur de 2 000 de persoane. Pregătirile pentru eveniment au început încă din luna mai a anului trecut . Vor fi invitați de toate vârstele și toată lumea își va găsi ceva pe gustul său. Oaspeții evenimentului vor trebui să respecte dress code-ul adaptat Balului Vienez: doamnele și domnișoarele vor purta rochii elegante, iar bărbații costume la patru ace. Prin participarea la eveniment cei prezenți plătesc o cotizație de 1 000 de lei prin care vor contribui la plantarea celor 50 000 de stejari . Oaspete Balului Vienez din Moldova poate deveni fiecare persoana care este interesată de acest proiect și renașterea bunelor tradiții”, a spus organizatorul.

Printre invitații de onoare ai Balului Vienez din Moldova din acest an se numără tenorul italian Alessandro Safina, Alexei Botnarciuc, soprana Veronica Roșca, tenorul Ion Timofti și alti artiști din Republica Moldova.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților