[ X ]
[ X ]
[ X ]
BAC 2016: Mai mult de jumătate din elevi au promovat examenele
27 Iunie

Circa 54% din elevii care au susținut examenele de BAC în acest an au reușit să obțină o notă pozitivă.  Rata celor care nu au promovat BAC-ul se menține la nivelul anului trecut, transmite CURENTUL.

În total, în acest an au fost eliminați aproximativ 51 de elevi de la examenele de bacalaureat,  față de 59 anul trecut  2015.

Numărul candidaților care au obținut notele în medie sau mai mare egală cu 8 au fost obținute de  1316 de elevi  în comparație cu 1277 anul trecut. Nota medie mai mare sau egală cu 9 au obținut-o 172 de candidați, față de 149 de candidați în sesiunea din 2015.

Candidații care nu sunt de acord cu nota obținută la examene pot depune contestații astăzi și mîine pînă la orele 18.00. Rezultatele acestora  vor fi anunțate pînă pe data de 6 iulie. Elevii care nu au promovat una sau mai multe probe ale examenelor  se pot înscrie pentru sesiunea suplimentară  care se va desfășura pe data de 18-25 iulie.  Pentru aceasta este necesar ca tinerii să depună  cerere în scris la centrele de bacalaureat la care au susținut examenele de bază  în data de 6-7 iulie. Lista centrelor în care elevii vor susține examenele repetat va fi anunțată ulterior.

Ministerul Educației a adus mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea și monitorizarea examenelor.

“Apreciem mult efortul tuturor persoanelor implicate în buna organizare a sesiunii de bază a examenelor de bacalaureat și vreau să le mulțumesc angajaților Agențiilor Naționale pentru Curriculum și Evaluare,  delegațiilor Comisiilor Naționale de examen și tuturor cadrelor didactice pentru efortul depus”, a spsu reprezentantul ministerului.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților