[ X ]
[ X ]
[ X ]
Azi vor fi filmate noi secvențe din filmul „Transit Time”. Traficul rutier nu va fi afectat
5 Aprilie

Primăria Municipiului Chișinău informează că vineri, 05 aprilie 2024, între orele: 10:00-16:00, Casa de producție „YOUBESC”, va realiza activități de filmare a unor secvențe de film în scuarul Iurie Gagarin din sectorul Centru al capitalei.

Potrivit declarației prealabile depuse de organizatori la Primăria Chișinău, filmările se vor desfășura în scuarul Iurie Gagarin, fără afectarea zonei carosabile a bulevadului Iurie Gagarin.

E de menționat că APL Chișinău a dispus minimalizarea disconfortului pentru cetățeni, în timpul desfășurări filmărilor pentru proiectul cinematografic menționat.

Astfel, producătorii peliculei cinematografice își vor planifica activitățile de filmare pe străzile principale doar în zilele de odihnă, conform unui grafic stabilit.

Menționam că, aceste activități au fost avizate de către autoritățile guvernamentale de profil, precum și de organele de forță, Serviciul de Protecție și Pază de Stat, Inspectoratul General al Poliției și Inspectoratul General al Carabinierilor, care urmează să asigure ordinea publică pe toata perioada derulării filmărilor.

Având în vedere ca au fost solicitate și alte adrese din capitală pentru filmările secvențelor de film, prevăzute pentru o perioadă de două luni, Primăria Chișinău solicită conducătorilor auto să se conformeze cerințelor polițiștilor, să manifeste răbdare și disciplină, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

Este demn de menționat că filmul „Transit Time” este susținut de Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova și reprezintă prima aplicare a schemelor de atragere a investițiilor în domeniul audiovizual în țara noastră. Partenerii noștri în acest proiect sunt: Weydemann Brothers din Germania și Mobra Films din România. Compania producătoare din Republica Moldova este echipa YOUBESC, cunoscută pentru lansarea filmelor: CARBON, VARVARA, TUNETE, MILIARD, CE LUME MINUNATĂ și altele.

Inapoi la arhiva noutaților