[ X ]
[ X ]
[ X ]
Avocatul lui Vlad Filat: „Comportamentul judecătorilor este părtinitor, chiar obraznic”
9 Noiembrie

Avocații ex-Premierului, Vlad Filat, au cerut astăzi recuzarea întregului complet de judecători ai Curții de Apel Chișinău. Un anunț în acest sens a fost făcut de avocatul Igor Popa, informează CURENTUL.

Apărătorul a declarat că la baza acestei cereri au stat două motive.

„Am cerut recuzarea întregului complet de judecători. Ei au refuzat ca Vlad Filat să facă cereri și au demonstrat comportament părtinitor, chiar obraznic, deoarece instanța chiar a aplicat sancțiuni avocaților. Noi am avut o solicitare legală, prin care am cerut ca martorii din Federația Rusă să fie citați, în mod repetat, pentru audieri, pentru că: 1. În cadrul unei investigații jurnalistice, martorii au declarat că nu cunosc despre acest dosar, respectiv probele sunt false; 2. Nu există alți martori, deoarece Șor a refuzat să facă declarații, care să confirme că banii au ajuns la Vlad Filat. Judecătorii au refuzat să treacă prin acest proces probatoriu extrem de important”, a explicat Igor Popa.

Avocatul a mai spus că au fost și alte aspecte care i-au făcut pe apărători să creată că judecătorii sunt părtinitori. „Ei operează cu informații și prejudecăți, opinii personale în cadrul ședințelor de judecată, ceea ce este incompatibil. Nu poți să îți spui părerea pînă este o sentință legală oficială”, a subliniat apărătorul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților