[ X ]
[ X ]
[ X ]
Avocatul lui Renato Usatîi: „Apărarea este defavorizată în raport cu procurorul”
6 Decembrie

La Judecătoria Rîșcani se examinează cererea de recuzare a judecătorului Aureliu Postică, depusă de către avocații lui Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, transmite CURENTUL.

Avocatul Anatolie Istrati a spus că, în cererea de recuzare, a fost solicitat ca judecătorul să fie schimbat pentru că defavoriza apărarea.

„Mai întâi de toate, suntem nemulțumiți că a fost admis procurorul. Noi am contestat ordonanța Procurorului General, nu al procurorului care se ocupă de caz. Procurorul nu a prezentat împuternicirile pe care le-am solicitat și nici vreo ordonanță că Gorbunțov este implicat în proces. Considerăm că, apărarea este defavorizată în raport cu procurorul. De asta, am cerut recuzarea judecătorului”, a spus Anatolie Istrati.

Procurorul Vitalie Busuioc a spus că avocații încearcă să tergiverseze procesul prin aceste plângeri. „Înafara tergiversării procesului, avocații nu au alt scop. Deja a treia oară invocă același motiv – că au depus plângere pe numele Procurorului General și nu al meu. Apărarea se bazează pe argumente sterile care nu se găsesc în norma legală. Soluția cererii de recuzare urmează a fi luată de judecător pentru a determina admiterea judecătorului Postică în procesul de judecată”, a spus Vitalie Busuioc.

Judecătoria Rîșcani a respins cererea de recuzare a judecătorului Postică depusă de către avocații lui Renato Usatîi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților