[ X ]
[ X ]
[ X ]
Avocații Marinei Tauber: „Asistăm la violarea dreptului la proces echitabil și la încălcarea dreptului la libertate și siguranță a deputatului”
12 August

„Asistăm la violarea dreptului la un proces echitabil, precum și la încălcarea dreptului la libertate și siguranță a deputatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.” Este concluzia avocaților Marinei Tauber, exprimată după ce ședința de judecată, în cadrul căreia urma să fie examinată cererea apărătorilor de revocare a măsurii preventive și eliberarea deputatului din Penitenciarul nr. 13, a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

Potrivit avocaților deputatului Marina Tauber, ședința de judecată a fost amânată din cauza că partea acuzării nu s-a prezentat la aceasta. „Acest comportament este intolerabil”, susțin apărătorii.

„Din păcate, astăzi, asistăm la violarea dreptului la un proces echitabil, precum și la încălcarea dreptului la libertate și siguranță a deputatului dnei deputat Marina Tauber. Mai mult, ea nu a fost escortată astăzi la ședința de judecată, care a avut loc la Judecătoria Chișinău, pentru a fi examinată cererea avocaților. Nu s-a prezentat la ședință nici acuzatorul de stat. Considerăm că este o încălcare foarte gravă, deși practica CtEDO, așa cum a precizat și colegul meu în ședința de judecată, arată că astfel de cereri, de revocare a măsurii preventive, se examinează neîntârziat, mai exact, într-un termen scurt, de câteva zile. Orice tergiversare este în defavoarea persoanei învinuite”, a declarat avocatul Iulian Balan.

„Odată ce apărarea a depus cereri de revocare și am prezentat noi probe privind eliberarea persoanei, urmează a fi examinată cauza, fără amânări și tărăgănări. Orice zi de detenție urmează a fi motivată, mai ales în condițiile că sunt probe care urmează a fi examinate de judecătorul de instrucție”, a adăugat avocatul Denis Calaida.

Următoarea ședință de judecată în dosarul Marinei Tauber va avea loc marți, 16 august, la ora 10:30.

Reamintim că deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Potrivit procurorilor, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, este acuzată că ar fi falsificat raportul privind gestiunea financiară a partidului și că ar fi efectuat plăți unor artiști care urmau să evolueze la concertul din 19 iunie, din Chișinău, cheltuieli care nu ar fi fost raportate. Avocații și martorii în cadrul dosarului susțin că Marina Tauber nu s-a ocupat niciodată de gestionarea finanțelor partidului, iar semnătura ei nu figurează pe niciun raport de acest gen. În ceea ce privește concertul din PMAN, avocații spun că „acesta nu a mai avut loc, fiind interzis de guvernarea PAS, iar artiștii au afirmat că nu au încasat niciun ban pentru a evolua în cadrul acestuia”.

avocati-mt-at-aug-12-13-49-29

Inapoi la arhiva noutaților