[ X ]
[ X ]
[ X ]
Avocații lui Vlad Filat: Sentința ar putea fi pronunțată înainte de alegeri, desigur o sentință ilegală 
9 Noiembrie

Avocații ex-Premierului Vlad Filat au cerut ca martorii din Federația Rusă să fie citați repetat de instanța de judecată și au spus că nu exclud faptul că sentința în dosarul politicianului ar putea fi pronunțată vineri, 11 noiembrie curent, în ajunul alegerilor prezidențiale, informează CURENTUL.

După ședința de astăzi, avocatul Igor Popa a declarat că după ce apărarea a cerut recuzarea întregului complet de judecători ai Curții de Apel Chișinău, „magistrații au devenit și mai agresivi”.

„Toate cererile noastre au fost respinse. Am cerut pauză de prînz de cel puțin 30 de minute, de asemenea ni s-a interzis. Am fost ținuți în sală pînă la această oră (n.r. – aprox. ora 17.00), fără argumente, mai ales că puteam continua ședința și în alte zile”, a declarat apărătorul.

Igor Popa a spus că nu exclude că sentința în dosarul lui Vlad Filat ar putea fi pronunțată vineri, 11 noiembrie, avînd în vedere că peste 2 zile vor fi alegerile.

„Este o grabă, legată de alegeri, ca sentința să fie emisă cît mai repede posibil. Cert este că, Vlad Filat va avea parte de o sentință ilegală și de un proces nicidecum echitabil”, a explicat avocatul.

Totodată, avocatul a spus că apărătorii se vor adresa la Procuratura Generală pentru ca Ilan Șor să fie tras la răspundere, deoarece a făcut declarații mincinoase. Igor Popa a spus că este vorba de procesul verbal în care se spune că aproximativ 25 milioane de dolari au fost transmiși lui Vlad Filat prin cele trei doamne-martori din Federația Rusă – Papikian, Noscova și Alexandrova.

„Ați văzut investigația publicată în presă și declarațiile doamnelor”, a menționat avocatul.

Igor Popa a explicat că martorii au fost evitați de procurori, deși au fost menționați în sentință, însă nu au fost audiați niciodată.

„Acești martori i-am identificat noi, din documentele identificate de noi”, a precizat el.

Avocatul Igor Popa a mai spus că, de regulă, Vlad Filat o intuiție destul de bună, făcînd referire la faptul că sentința ar putea fi pronunțată în cel mai scurt timp. „Procurorul a trecut la propuneri verbale și și-a menținut poziția. Vineri urmează ca avocații să-și prezinte verbal poziția și probabil urmează sentința”, a subliniat apărătorul, precizînd că ședința din 11 noiembrie curent va începe la ora 11.00.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților