[ X ]
[ X ]
[ X ]
Avocații au depus cerere pentru eliberarea lui Platon
13 Septembrie

Magistrații Judecătoriei Buiucani au respins cererea, depusă de avocații lui Veaceslav Platon, de recuzare a judecătorului de instrucție Ghenadie Pavliuc, informează CURENTUL.

De asemenea, avocatul Ion Vâzdoagă a anunțat că joi, 15 septembrie, va fi examinată cererea apărării privind eliberarea lui Veaceslav Platon.

„Am depus cererea de revocare a măsurii preventive, termenul de 30 de zile a expirat la 24 august, mandatul de arest fiind aplicat din 25 iulie. Respectiv, cerem eliberarea din arest a lui Veaceslav Platon, din motiv că a expirat mandatul de 30 de zile”, a explicat Vâzdoagă.

Totodată, el a mai spus că apărătorii au cerut mai multe documente – ordonanță de pornire, de formare a grupului de ofițeri și procurori, ordonanță de aplicare a sechestrului pe avere, dar nu le-au primit. Vâzdoagă a mai declarat că procurorul stabilește impedimente și apărarea nu se poate întîlni și nici lucra cu clientul.

Procurorul Aurel Băieșu a menționat că sunt probe în acest caz, dar nu le poate dezvălui și a precizat că ancheta pe caz e în proces de desfășurare.

„Legea ne obligă să examinăm cît mai curînd această cauză, avînd în vedere că se află în arest preventiv”, a subliniat procurorul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților