[ X ]
[ X ]
[ X ]
Avocat și polițist reținuți de CNA. Ar fi pretins 2 mii de euro pentru încetarea urmăririi penale a unui caz de conducere în stare de ebrietate
16 Iunie

Un avocat și un ofițer de urmărire penală de la Inspectoratul de poliție Hîncești au fost reținuți de ofițerii și procurorii anticorupție în după-amiază zilei de ieri. Bărbații sunt bănuți de trafic de influență exprimat prin extorcarea de mijloace bănești ce nu li se cuvin pentru încetarea unei urmăriri penale, transmite CURENTUL.

Potrivit denunțătorului, omul legii și apărătorul, acționând în complicitate, ar fi pretins și primit 2 mii de euro pentru a adopta o decizie de încetare a urmăririi penale pe un caz de conducere a autoturismului în stare avansată de ebrietate și în lipsa permisului de conducere. La momentul documentării, concentrația de alcool în aerul expirat al șoferului ar fi fost de 0,69 mg/l. Conform celor invocate de suspecți, o pare din banii extorcați urmau să ajungă și la procurorul pe caz.

Urmare a acumulării materialului probator, cei doi au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reţinuți pe un termen de 72 de ore.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților