[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aviz pozitiv! Proiectul de lege pentru modificarea articolelor 50 și 51 din Constituție
10 Aprilie

Curtea Constituțională a Republicii Moldova (CCM) a examinat sesizarea nr.35c din 26.03.2018 privind avizarea proiectului de lege pentru modificarea articolelor 50 și 51 din Constituția Republicii Moldova și a dat aviz pozitiv. Despre aceasta a comunicat, în cadrul ședinței de astăzi, președintele Curții, Mihai Poalelungi, informează CURENTUL.

Potrivit avizului, inițiativa de modificare a Constituției, înaintată de un grup de deputați, este conformă cu prevederile Constituției, nu încalcă limitele revizuirii și poate fi trimisă Parlamentului spre examinare.

Totodată, conform hotărârii, proiectul de lege privind modificarea articolelor 50 și 51 din Constituție poate fi adoptat după cel puțin 6 luni de la prezentarea lui.

„Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial”, a subliniat președintele CC.

Precizăm că, proiectul de lege pentru modificarea articolelor 50 și 51 Constituția Republicii Moldova prevede înlocuirea cuvântului „handicapați”/„handicapate” cu sintagma „cu dizabilități”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților