[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aviz pozitiv din partea Comisiei juridică, numiri și imunități: Ziua Memoriei va avea denumirea „Ziua Memoriei și Recunoștinței”
20 Ianuarie

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova s-a întrunit, astăzi, în prima ședință din anul curent, transmite CURENTUL.

În cadrul ședinței, membrii comisiei au dezbătut mai multe rapoarte, corapoarte și avize la proiecte de legi și de hotărâri.

În special, s-a dat aviz pozitiv proiectului de modificare a Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova. Acesta are drept scop modificarea denumirii Zilei memoriei, marcată pe 2 martie. În redacția propusă, această zi va avea denumirea „Ziua Memoriei și Recunoștinței”.

Autorii proiectului augmentează că, pentru a menține spiritul patriotismului și a păstra filele istoriei țării, este primordială comemorarea celor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din anii 1991-1992, cu exprimarea gratitudinii și recunoștinței celor rămași în viață.

„Ziua Memoriei și Recunoștinței este necesară de a fi încărcată și cu o serie de acțiuni menite să mențină valoarea aportului celor 29 000 de eroi care au luptat pentru Republica Moldova”, se arată în nota informativa a PROIECTULUI de Hotărâre. Acesta urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților