[ X ]
[ X ]
[ X ]
Avia Invest: „Am achitat integral datoria de 22,6 milioane lei”
20 Mai

„Avia Invest” SRL anunță că a rambursat integral datoriile către Autoritatea Aeronautică Civilă în valoare de 22,6 de milioane de lei, inclusiv toate cheltuielile privind executarea datoriei, transmite CURENTUL.

Compania mai menționează într-o postare pe contul său de facebook că autoritățile au inițiat înscenarea unui proces care avea drept scop falimentarea sa artificială.

AVIA INVEST anunță că a achitat întreaga datorie, prezentând și actele care confirmă acest lucru și cere încetarea procedurile de declarare a insolvenței.

„Rambursarea s-a efectuat în ciuda acțiunilor fără precedent ale autorităților și dorinței acestora de a acapara compania, prin aplicarea sechestrului pe banii alocați de investitor și blocarea lor la debitor, banii fiind destinați plăților AVIA INVEST. Prin urmare, procedura de declarare a insolvenței AVIA INVEST și toate presiunile asupra companiei trebuie încetate”, cere compania.

Compania mai menționează că a aflat că autoritățile au depus deja o cerere în instanță pentru inițierea procedurii de insolvabilitate a companiei.

Compania fondatoare a „Avia Invest” a depus deja o cerere la Curtea de arbitraj internațional de la Stockholm, în care cere despăgubiri de 885 de milioane de euro.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților