[ X ]
[ X ]
[ X ]
Autorizarea sondajelor de opinie poate fi făcute până pe 25 octombrie, iar exit-poll-urilor până la 28 octombrie
24 Octombrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează despre termenii de solicitare a autorizării sondajelor de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor, a exit-poll-urilor și înregistrării operatorilor de interviu în perioada electorală a alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023.

Astfel, cererile pentru autorizarea sondajelor de opinie pot fi depuse la CEC până la 25 octombrie 2023. În cazul exit-pollurilor, cererile se vor depune cel târziu pe 28 octombrie 2023.

Totodată, menționăm că, ultimele rezultate ale sondajelor de opinie, care au fost autorizate de către CEC în perioada electorală, vor fi publicate cu 2 zile înainte de ziua alegerilor, adică pe 3 noiembrie 2023.

În ziua alegerilor, 5 noiembrie 2023, până la ora 21:00, se interzice de a publica rezultatele oricăror sondaje de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor. După ora 21:00 pot fi făcute publice doar rezultatele exit-pollurilor, after pollurilor și rezultatele sondajelor de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor care au fost prezentate publicului până în ziua alegerilor.

Pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, la rubrica „Alegeri locale generale 2023”, compartimentul „Autorizarea efectuării sondajelor de opinie și a exit-poll-urilor” puteți vedea care sondaje au fost autorizate de către CEC.

Inapoi la arhiva noutaților