[ X ]
[ X ]
[ X ]
Autoritățile intensifică vaccinarea în raioanele Moldovei: scopul este ca 70% din populație să fie vaccinată împotriva COVID-19
17 Mai
Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății și Uniunii Europene au lansat astăzi la Strășeni campania de intensificare a procesului de vaccinare la nivel local – VACCINEAZĂ-TE! PROTEJEAZĂ-ȚI VIITORUL!. Aceasta se va desfășura în 10 teritorii administrative, unde se înregistrează o acoperire vaccinală joasă – Strășeni, Bălți, Criuleni, UTA Găgăuzia, Cahul, Călărași, Căușeni, Chișinău, Sîngerei și Ungheni, transmite CURENTUL.

La eveniment au participat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, șeful adjunct al secției Cooperare din cadrul Delegației Uniunii Europene, Gintautas Baranauskas, reprezentanta OMS în Republica Moldova, Miljana Grbic, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Jelamschi, reprezentanții centrelor de sănătate locale și ai Consiliului Raional Strășeni.

„Pandemia ne-a adus multe suferințe, totodată, a avut un impact negativ și asupra ratei de vaccinare, nu doar în Republica Moldova, ci și în întreaga lume. La moment, scopul nostru rămâne de a atinge o acoperire națională de 70% pentru vaccinarea împotriva COVID-19, dar și asigurarea a 95% acoperire pentru toate vaccinurile de rutină. Mă bucur că avem un angajament comun, pentru a spori rata de vaccinare și a asigura sănătatea comunităților din Republica Moldova”, a afirmat Miljana Grbic, reprezentanta OMS din Republica Moldova.

vaccin vaccinare straseni vaccinare
Inapoi la arhiva noutaților