[ X ]
[ X ]
[ X ]
Autoritatea Aeronautică Civilă și Institutul European de Aviație au semnat un Memorandum de colaborare
15 Ianuarie

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova și Institutul European de Aviație pe lângă Asociația Aeronautică Română vor colabora în domeniul aviației civile și instruirii personalului aeronautic, transmite CURENTUL.

Un Memorandum de colaborare a fost semnat astăzi la Chișinău, având ca principale obiective creșterea siguranței și securității aviației civile prin alinierea atât la standardele europene cât și cele internaționale, stabilirea și menținerea unui înalt nivel al siguranței aviației civile, promovarea calității serviciilor și sustenabilității în domeniul aviației civile precum și asigurarea cadrului optim pentru desfășurarea în siguranță a activităților prin pregătirea personalului aeronautic.

De asemenea, părțile au convenit să deruleze activități comune în vederea organizării instruirilor pentru experți ai AAC, personalul navigant, controlori de trafic aerian, ingineri, tehnicieni și operatori de aeroport. Trainingurile vor putea fi realizate atât prin delegarea experților români în Republica Moldova, cât și prin primirea experților din Republica Moldova în România pentru misiuni de studiu și instruire.

Semnarea acestui memorandum constituie un prim pas în vederea unei cooperări mai strânse între cele două instituții, urmând ca – în viitorul apropiat – acest parteneriat să fie dezvoltat pentru a stabili modalitățile și condițiile exacte de colaborare în scopul îndeplinirii obiectivelor propuse.

Cu ocazia semnării acordului, Directorul Autorității Aeronautice Civile, Eugen COȘTEI a mulțumit Dnei Presedinte a Asociatiei Aeronautice Romane, Diana DUMITRACHE, Director General al Institutului European de Aviație pentru oportunitatea oferită și a reiterat că pregătirea și calificarea personalului aeronautic constituie o prioritate indispensabilă pentru ramura aviației civile din Republica Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților