[ X ]
[ X ]
[ X ]
Austria a oferit circa o mie de litri de dezinfectant pentru instituțiile de asistență socială din țară
22 Decembrie

Circa 1 000 litri de dezinfectanți vor fi repartizați instituțiilor de asistență socială din țară, grație ajutorului umanitar oferit din partea Republicii Austria, prin intermediul Ambasadei Austriei la Chișinău și a Biroului Regional OMS pentru Europa, transmite CURENTUL.

Dezinfectanții vor fi repartizați în 7 centre de plasament temporar pentru adulți și copii cu dizabilități din gestiunea Agenției Naționale de Asistență Socială din localitățile Bădiceni, Brînzeni, Cocieri, r. Orhei și municipiile Chișinău și Bălți.

„Sincere aprecieri pentru acest gest de solidarizare cu cetățenii Republicii Moldova, într-o perioadă complicată când toate țările se luptă cu pandemia COVID-19. Acest suport sub formă de dezinfectanți, oferit ca răspuns la situația pandemică din Republica Moldova, este adresat beneficiarilor și angajaților Centrelor de plasament de lungă durată, pentru care măsurile de prevenție sunt extrem de necesare. Mulțumesc Austriei și Organizației Mondiale a Sănătății pentru suportul acordat”, a menționat ministrul Viorica Dumbrăveanu, la deschiderea evenimentului.

În cea de-a doua tranșă a ajutorului umanitar, instituțiile sociale vor primi măști, mănuși și halate de protecție.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților