[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aureliu Ciocoi: „Mă tem că vaccinurile astea vor trebui continuate încă cel puțin trei-patru ani înainte”
7 Aprilie

Premierul interimar al țării, Aureliu Ciocoi, spune că vaccin cu siguranță în țară va fi, doar că procesul de imunizare națională va putea dura 3-4 ani, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Aureliu Ciocoi a menționat că durata vaccinurilor este de câteva luni și în curând va trebui să treem la al doilea val de vaccinare.

„Vaccin noi avem, vaccin cu siguranță va fi, se lucrează insistent atât pe domeniul achiziției prin negocieri directe cu producătorul, așteptăm loturi noi de vaccin atât pe platforma COVAX care a fost contractată și i s-a promis Republicii Moldova de rând cu alte state care participă în cadrul acestei platforme. Deci, cu siguranță vaccinurile vor fi asigurate pentru întreaga populație, problema însă pe care o văd eu este că acest proces va fi unul fără capăt, pentru că urmând să asigurăm primul val de vaccinare în Republica Moldova, scopul final fiind asigurarea imunității naționale va trebui să avem grijă să asigurăm volumul necesar de vaccinuri pentru al doilea val, pentru că efectul vaccinului acesta cu care persoanele se vaccinează la ora actuală durează nu mai mult de 10 luni și iarăși durează în funcție de vaccinul care a fost administrat – Pfizer-ul durează 10 luni, AstraZeneca – de la 6 la 8 luni. Și atunci în funcție de fiecare vaccin care a fost administrat trebuie să asigurăm persoanelor deja al doilea val de vaccinare care cu siguranță va trebui continuată. Și eu mă tem că vaccinurile astea vor trebui continuate încă cel puțin trei-patru ani înainte”, a spus Aureliu Ciocoi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților