[ X ]
[ X ]
[ X ]
AUR s-a lansat în campania electorală: „Votează AUR, alege România!”
7 Iunie

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) s-a lansat, astăzi, în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, transmite CURENTUL.

Liderul AUR, Vlad Bilețchi a spus că „este timpul să votăm un partid românesc”.

„Ne-am asumat bătălii, nu doar victorii, am avut până acum lupte pentru demnitate, astăzi ne batem pentru victorie, pentru a reveni în Parlamentul Republicii Moldova, de acolo să garantăm faptul că nimeni nu va face alianțe de compromis. Nu există alt stat european cu care Republica Moldova să aibă graniță. E timpul să alegem România, să votăm un partid românesc”, spune Vlad Bilețchi.

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, candidat pe lista AUR, a spus că, acum e timpul pentru a vota pentru dreptatea tuturor celor care au suferit și suferă, pentru cei de peste hotare alungați „de bandiți”. „În aceste alegeri sloganul corect este „Votează AUR, alege România!”. Doar cu ajutorul României putem ajunge în UE și NATO”, a spus Dorin Chirtoacă.

Liderul Uniunii Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, candidat pe lista AUR, a spus că Republica Moldova niciodată nu va putea deveni membru UE, fără să devină membru NATO. „Am avut partide unioniste. Am fost răzlețiți, am crezut că vom putea să grăbim, să realizăm Unirea, nu a fost posibil. Iată că în România s-a născut un partid – AUR, care era așteptat, pe care l-a născut națiunea românească a venit în Basarabia și ne-a deschis ușile. Nu există două partide AUR, există unul singur”, a spus Valeriu Munteanu.

AUR își propune să nu admită formarea unei coaliții de compromis; să asigure un proces de reformare profundă a societății și a statului; revenirea Diasporei acasă; valorificarea produselor moldovenești; program de susținere cu granturi a tinerilor antreprenori; conectarea la sistemul de asistență și compensații din România; lansarea programului „Primul tractor” pentru agricultori.

Participanții la lansare vor merge ulterior la CEC pentru a protesta față de decizia deschiderii numărului secțiilor de vot peste hotare în număr mic.

Cristina Parfeni

Lansarea AUR în campania electorală Lansarea AUR în campanie

Inapoi la arhiva noutaților