[ X ]
[ X ]
[ X ]
AUR a semnat Pactul pentru Europa: Uniunea Europeană reprezintă Democrație, Bunăstare, Libertate și Siguranță!
28 Mai

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din Republica Moldova a dat curs propunerii Blocului Politic „Împreună” și a semnat Pactul pentru Europa. Reprezentantul  partidului, avocatul Veronica Pascal a declarat că „documentul este un angajament politic al partidelor  de a contribui la integrarea RM în Uniunea Europeană. Uniunea Europeană reprezintă Democrație, Bunăstare, Libertate și Siguranță!”, informează CURENTUL. 

Potrivit spuselor sale, documentul este un Pact similar celui de la Snagov prin care semnatarii își asumă și obligația de a promova statul de drept.

„Prin semnarea Pactului, AUR și-a exprimat acordul său și dorința ca RM să fie integrată în Uniunea Europeană prin Reunificarea cu România, aceasta fiind cea mai sigură și scurtă cale. RM este Teritoriu de drept Românesc!

Partidul a luat decizia de a susține acest pact și pentru a face egalitate între cetățenii RM. Cunoaștem cu toții că peste 1 mln. de românii – basarabeni culeg roadele integrării României în UE, iar pe de altă  parte  circa 2 mln. de cetățeni ai RM, indiferent de naționalitate, sunt marginalizați și lipsiți de aceste beneficii”, a mai spus ea.

De asemenea, Veronica Pascal a menționat: „AUR, însăși prin definiție și statutul său este un partid al Unirii tuturor românilor, și respectiv sarcina principala este de a aduce în sânul României Europene  și RM.

AUR a semnat Pactul și pentru  că conține un punct care se  referă la condamnarea războiului de agresiune în Ucraina.

Reieșind din tragedia suportată de Basarabi  la 28 iunie 1940 și din martie 1992 , ne-am manifestat atașamentul profund față de situația din Ucraina și suntem solidari cu poporul ucrainean.

Amintim  că  la 9 iunie 2024,  țările membre ale Uniunii Europe își aleg deputații în parlamentul european. România trebuie să trimită în acest forum  33 de deputați. Este un prim exercițiu al cetățenilor români din RM în acest angajament – Integrare Europeană, dar și o obligație de a trimite  Patrioții în acest Forum.

Deputații AUR își știu exact obligațiile ce le revin în acest parlament, iar una din ele este de a contribui la  susținerea procesului de integrare în Uniunea Europeană a  RM”.

Inapoi la arhiva noutaților