[ X ]
[ X ]
[ X ]
Audieri la Parlament pe marginea cazului „AirMoldova”. Primul martor – Serghei Bucătaru
3 Septembrie

Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019) desfășoară, astăzi, audieri publice în cazul privatizării ÎS „AirMoldova”, transmite CURENTUL.

La audieri au fost invitați 11 oficiali care au sau au avut tangență cu „AirMoldova”.

Primul martor audiat este fostul secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii în domeniul transportului, Serghei Bucătaru.

Acesta a menționat că a fost anunțat despre audieri pe marginea subiectului ÎS „Gările și Căile Ferate” și, respectiv, s-a pregătit pe marginea acestor cazuri.

„Nu vreau să fie interpretat incorect că nu aș cunoaște sau aș ascunde unele chestii legat de subiectul Aeroportului, pur și simplu m-am pregătit de alt subiect, dar câte ceva pot să-mi aduc aminte”, a spus Serghei Bucătaru.

În debutul ședinței Comisiei, deputatul și vicepreședintele Comisiei, Nicolae Ciubuc, a solicitat ca audierile să fie private, iar ulterior, pentru presă, să fie făcute publice unele detalii, în caz contrar el părăsește ședința.

Deputații Radu Marian, Petru Burduja și Igor Munteanu, membrii Comisiei, nu au acceptat această propunere, iar Nicolae Ciubuc a părăsit ședința.

După audierea celor 11 persoane, Comisia va face declarații de presă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților