[ X ]
[ X ]
[ X ]
Audiențele posturilor TV din Moldova măsurate la comanda Poliexpert
22 Ianuarie

La comanda companiei de consultanţă şi promovare a imaginii Poliexpert, unul dintre principalii operatori de cablu din Republica Moldova, Stranet, cu o cotă de piață de peste 25 la sută, a efectuat măsurarea audiențelor TV pe parcursul lunii decembrie 2017.

Măsurările respective oferă o imagine mai clară asupra pieței de televiziune din țară. Și asta deoarece calcularea audienței prin intermediul set-top-box-urilor este mult mai exactă decât metodele clasice de măsurare a ratingului, fiecare telespectator fiind contabilizat în timp real.

Astfel, monitorizarea efectuată de Starnet pe parcursul lunii decembrie 2017 arată că patru canale TV se află în topul audienţei la nivel național urban: Prime, Jurnal TV, NTV Moldova și ProTV Chișinău.

În municipiul Chișinău, acolo unde se înregistrează mai mulți telespectatori și, respectiv, cei mai mulți consumatori de publicitate, pe primul loc se află postul cu acoperire națională Prime cu 18,12% audiență medie zilnică. Urmează Jurnal TV cu 10,16%, NTV Moldova cu 9,39% și ProTV Chişinău cu 8,93%. Pe locul cinci se află Canal3 cu 7,11%, pe șase – RenTV Moldova cu 6,95%, pe șapte – Canal2 cu 5,08%. Publika ocupă locul opt cu 4,34%, TV8 e pe locul nouă cu 3,95%, pe zece se află N4 cu 3,23%, iar STS și Moldova1 acumulează 2,98% și, respectiv, 2,62%.

Publicăm mai jos clasamentul audiențelor TV pentru luna decembrie 2017 calculate de distribuitorul de servicii Starnet în regim real.

st

st1

st2

st3

Inapoi la arhiva noutaților