[ X ]
[ X ]
[ X ]
Au pretins că sunt polițiști și au cerut 40 mii lei de la un locuitor al Capitalei, pe care l-au maltratat. Bărbații – trimiși în judecată
15 Octombrie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a trei bărbați, care au pretins că ar fi polițiști și au cerut, prin șantaj, suma de 40 mii lei de la un locuitor din Chișinău, la care au intrat în casă și l-au maltratat pe el și oaspetele acestuia, transmite CURENTUL.

Făptașii au vârste cuprinse între 25 și 33 de ani. Aceștia au avut o înțelegere prealabilă cu un amic al victimei, care urma să intre primul în locuință, cu solicitarea ca să primească droguri de la acesta, contra plată. Victima a refuzat oferta, dar l-a invitat în apartament, cu intenția să discute un conflict mai vechi.

Însă, odată cu amicul său, în locuință au pătruns și trei pretinși polițiști, care l-au maltratat pe locatar, cât și pe oaspetele acestuia. Agresorii pretindeau că dacă victima le va oferi suma de 40 000 lei, aceștia nu vor face cunoscut faptul că el s-ar ocupa de vânzarea drogurilor. „Soluția” însă a fost propusă nu înainte ca pretinșii polițiști să-i jefuiască de bunuri pe cei doi. Ulterior, făptașii i-au răpit și i-au dus într-o fâșie forestieră, unde au continuat să-i maltrateze.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru jaf, șantaj și faptul că au pretins că sunt polițiști, cei trei făptași riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 de ani. La această etapă, pentru cercetarea probelor de către autorități și pentru ca indivizii să nu se eschiveze de la înfăptuirea justiției, la solicitarea procurorilor PCCOCS, făptașii sunt plasați în arest preventiv.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților