[ X ]
[ X ]
[ X ]
Au fost intentate dosare penale pe faptul delapidării averii străine și abuzului de serviciu la „Moldtelecom”
15 Octombrie

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), a pornit două cauze penale, pe faptul delapidării averii străine și abuzului de serviciu, comise de persoane publice care gestionau SA „Moldtelecom”, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, în perioada anilor 2018 – 2019, un angajat al SA „Moldtelecom”, fiind și membru al unui partid politic, a folosit ilegal automobilul de serviciu. În acest mod, angajatul instituției menționate a cauzat un prejudiciu în proporții considerabile, iar ca urmare, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani.

„Totodată, procurorii au stabilit că factorii de decizie ai SA „Moldtelecom”, în primăvara anului 2019, au abuzat de situația de serviciu și, din mijloacele bănești ale întreprinderii, în mod ilegal s-au deplasat și s-au cazat pentru o perioadă estivală în orașul Dubai din Emiratele Arabe Unite. Prin aceste acțiuni contrare legii, făptașii au cauzat un prejudiciu în sumă totală de peste 120 000 lei și riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani”, se spune în comunicat.

Aceste cauze penale, intentate de procurorii PCCOCS și investigate de comun cu Inspectoratul Național de Investigații al IGP din cadrul MAI, au fost expediate după competență Procuraturii Anticorupție, în vederea exercitării urmăririi penale în continuare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților