[ X ]
[ X ]
[ X ]
Au fost identificate locații pentru toate 139 secții de votare în afara țării. Toate valizele cu buletinele de vot au ajuns!
30 Octombrie

Autoritățile Republicii Moldova, astăzi – în cadrul unei conferințe, au făcut totalurile privind alegerile prezidențiale și votul în străinătate a cetățenilor țării noastre, informează CURENTUL.

Oleg Țulea, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova (MAEIE), a spus că au fost identificate locații pentru toate 139 secții de votare în afara țării.

„Toate valizele cu buletinele de vot au ajuns în siguranță în secțiile de votare deschise. Nu am crezut până în ultima clipă că ne va reuși deschiderea tuturor secțiilor de votare. Totodată, înțelegem că, acest exercițiu nu este finalizat, rămâne în continuare în alertă”, a ținut să precizeze Țulea.

Șefia Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil a declarat: „Din păcate, alegătorii din străinătate nu pot apela la urna mobilă. Împreună cu colegii, am făcut totul ca toate cele 139 secții de votare să funcționeze în maximă siguranță”.

Totodată, Cimil a reiterat că, CEC a acreditat 278 de observatori în afara țării, în ziua alegerilor. „Urmărind situația pandemică, facem apel către toți actorii electorali să ne conjugăm eforturile la noile condiții impuse pentru exercitarea drepturilor la vot”, a conchis Dorin Cimil.

De menționat că, duminică – 1 noiembrie, Republica Moldova își va alege un nou președinte. În cursă au fost înregistrați 8 candidați.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților