[ X ]
[ X ]
[ X ]
Au determinat 3 moldovence să practice prostituția în România. Doi români – reținuți de autoritățile moldovenești
27 Septembrie

În ziua de joi, 28 septembrie 2019, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au fost reținuți doi cetățeni ai României, care au determinat trei cetățene ale Republicii Moldova să practice prostituția în România, transmite CURENTUL.

Potrivit declarațiilor reținuților făcute în cadrul investigației, aceștia le-au promis victimelor, cu vârste cuprinse între 21-29 ani, sume a câte 500 RON pentru fiecare client. Mai mult decât atât, aceștia le-au asigurat de acoperirea cheltuielilor legate de călătoria victimelor peste Prut, dar și s-au deplasat ei înșiși din România în Republica Moldova, pentru ca să faciliteze organizarea călătoriei lor.

Reținuții au vârste cuprinse între 31-58 ani. Aceștia și-au recunoscut vina și riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani.

Reținerea și acțiunile de urmărire penală ulterioare au fost efectuate sub conducerea procurorilor PCCOCS de comun cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații – subdiviziune a Inspectoratului General al Poliției.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților