[ X ]
[ X ]
[ X ]
Au cerut și primit 10 mii euro pentru a influența polițiștii să nu documenteze un caz de viol. Acum sunt cercetați penal
2 Octombrie

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță documentarea și percheziționarea a trei persoane bănuite că ar fi cerut și primit suma de 10 mii euro ca să influențeze oamenii legii într-o cauză penală privind comiterea infracțiunii de viol, transmite CURENTUL.

În schimbul acestei sume, bănuiții urmau să convingă victima să-și retragă plângerea. Mai mult decât atât, ei au pretins că ar avea influență asupra unor angajați din cadrul Inspectoratului General al Poliției, astfel încât aceștia să adopte o hotărâre favorabilă.

Prin urmare, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne (SPIA), de comun cu procurorii PCCOCS, au efectuat o serie de percheziții la domiciliile bănuiților, de unde au fost ridicate sumele de bani transmise sub controlul angajaților SPIA, precum și alte probe concludente pe cazul dat.

Dacă vina bănuiților va fi dovedită în instanţa de judecată, aceștia riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 10 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților