[ X ]
[ X ]
[ X ]
Au adus droguri din Olanda și le comercializau în apropiere de cluburile de noapte din Chișinău. Patru persoane – reținute
29 Noiembrie

Sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Centru, au fost reținute și plasate în arest patru persoane pentru vânzare de droguri tip Ecstasy aduse din Olanda, precum și marijuana, în preajma cluburilor de noapte, în valoare estimativă de 120 000 lei, transmite CURENTUL.

Pe parcursul lunii noiembrie 2019, procurorii, de comun cu angajații Direcției antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, au documentat faptele de trafic ilicit de droguri în proporții deosebit de mari, în capitală, pus la cale și înfăptuit de către un grup format din patru persoane.

Astfel, în baza măsurilor demarate au fost acumulate probe în privința a trei persoane care, în zilele de week-end, vindeau droguri de tip pastile Ecstasy și marijuana în preajma cluburilor de noapte. Prin urmare, oamenii legii au efectuat mai multe achiziții de control de la suspecți.

Drept rezultat, oamenii legii au reținut în sectorul Râșcani al capitalei o persoană asupra căruia au fost depistate 300 grame de marijuana, iar într-o suburbie a capitalei au fost reținute alte două persoane. În urma perchezițiilor efectuate în mașina și la domiciliul unuia dintre suspecți, oamenii legii au depistat și ridicat 300 pastile Ecstasy.

În urma măsurilor de investigație a fost stabilit faptul că pastile Ecstasy au fost introduse în țară prin cale de contrabandă din Olanda, iar marijuana a fost crescută în condiții de seră. Valoare drogurilor ridicate se estimează la 120.000 lei.

În acest caz, toți cei patru bărbați din Chișinău, cu vârste cuprinse între 23 și 39 de ani, au fost plasați în arest și riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților