[ X ]
[ X ]
[ X ]
Atenţie la produsele din carne! Poliţia Capitalei a documentat doi comercianţi ilegali!
11 Iulie

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău continuă măsurile specializate de combatere a comerţului ilicit de carne în adiacentul Pieţii centrale. Astfel, doi bărbaţi, cu vârstele de 28 ani şi, respectiv, 47 ani, originari din Chişinău şi Călăraşi, au fost stopaţi şi documentaţi de către poliţişti, în momentul când descărcau carcase de porci în preajma pieţii, informează CURENTUL.

La faţa locului forţele de ordine au constatat că, bărbaţii transportau cantităţile de carne de porc în condiţii insalubre şi temperaturi necorespunzătoare păstrării. Aceştia n-au prezentat toate actele necesare, privind originea şi calitatea cărnii, precum şi alte documente ce permit desfăşurarea genului dat de activitate.

În acest context, poliţiştii au decis reţinerea unităţilor de transport iar cantităţile de carne depozitate până la decizia instanţei de judecată. Totodată urmează a fi sesizaţi reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, în vederea adoptării unei decizii conform competenţei.

Respectiv, poliţiştii urmează să întocmească procese-verbale cu privire la contravenţii şi să aplice amenzi în mărime de 4 500 lei, persoanelor implicate în aceste scheme ilegale.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților