[ X ]
[ X ]
[ X ]
Astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019
19 August

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că, astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor, aprobat de CEC, conține atât activități necesare pentru pregătirea scrutinului, cât și pentru desfășurarea campaniei electorale.

„Perioada electorală va avea o durată maximă de 90 de zile și se va finaliza odată cu confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatelor de aleși locali de către instanțele de judecată. Printre principalele acțiuni care vor fi întreprinse se numără: constituirea și organizarea activității organelor electorale inferioare, desemnarea și înregistrarea candidaților, lucrul cu listele electorale, informarea alegătorilor și instruirea funcționarilor electorali, organizarea agitației electorale, monitorizarea alegerilor și reflectarea lor în mijloacele de informare în masă, organizarea votării, numărarea voturilor şi totalizarea rezultatelor alegerilor etc.”, se mai spune în comunicat.

De menționat că, prin hotărârea Parlamentului Republicii Moldova nr. 53 din 18 iunie 2019 a fost stabilită data de 20 octombrie 2019 pentru desfășurarea alegerilor locale generale.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților